Igår, för två år sedan, blev jag barnmorska. Fem och ett halvt år tog det sammanlagt. Först tre år för att bli sjuksköterska, sedan arbete i ett halvår och på det ett och ett halvt års studier till barnmorska. Hösten 2015 började min resa och sommaren 2020, närmare bestämt den 8:e juni, tog jag examen. Känns som en evighet sedan. Det är det bästa beslut jag tagit i mitt liv, även om vägen dit många gånger varit mer än tuff.

Som av en slump råkade det vara så att alla vi barnmorskor som jobbade kvällspasset igår, tog examen 2020. Därför svängde jag förbi ICA på vägen till jobbet och köpte en tårta för att fira oss, årskull 2020 😍

Två år senare står vi fortfarande på benen, vi skrattar tillsammans, vi stöttar varandra, vi har emotionellt tuffa pass tillsammans, vi älskar vårt jobb tillsammans ❤️

Det blev mycket fotande igår, då en kollega i Finland fyllde 40 år. Givetvis skickade vi både en videohälsning och en bild 😊

Jo, vi har jättekul på jobbet. Men det är ibland också jobbigt. De stressiga dagarna, när man känner att man inte räcker till och varken får äta eller kissa, ledigheten som försvinner för att man behövs på jobbet, när det som inte får hända händer, att ett barn dör i magen, de dränerande passen med komplicerade förlossningar. Men det är dock så, att oavsett vad som händer, så vet jag att jag har kollegor som finns där, i både glädje, stress och sorg. Likväl som jag finns där för dem. Vi är ett sammansvetsat gäng. Tror det blir så när man jobbar nära och överlag har en hög stressnivå, samt vissa gånger står inför väldigt allvarliga situationer.

Jag är tacksam och stolt över mitt fantastiska yrke och känner stor glädje över mina fina kollegor 💕 Skulle inte byta bort något av det för alla pengar i världen.

Over and out // en rätt så sliten, men glad barnmorska