Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Dixon ❤️…

…den lilla glädjespridaren!! Han är verkligen ett litet charmtroll. En stor personlighet i en ganska så liten kropp. Om man inte känner honom, kan man tro att han är lite lätt hysterisk. Han formligen älskar allt och alla och har stora svårigheter att hålla dessa känslor inom sig. Som sin matte så är han känslostyrd. Detta betyder att han uttrycker varenda känsla, både glädje och sorg. Han är den mest verbala hund jag har haft att göra med och den mest uttrycksfulla. Han påtalar sina behov endera med ”ord”, eller med en tass som försiktigt stöter på en.

Dixon är en dansksvensk gårdshund, vilket betyder att han är en robust hund med vaktegenskaper. Han vill tala om när det kommer någon. Inte på ett aggressivt sätt, bara som ”hörrni, hörde ni att det ringde på dörren? Jag håller koll tills ni kommer hit.” Det betyder också att han älskar sol och värme, indirekt att han ogillar kyla och dåligt väder. Återigen, precis som sin matte. Dixons favoritplats är nära nära, han vill känna kontakt med någon av oss och allra helst ligga under en filt eller i solens strålar ☀️

När det gäller att arbeta är han driven, nästan lite för mycket ibland. Man får jobba mer med lugna belöningar. Han älskar att söka och spåra. Lydnad går sämre, men mest för att jag inte riktigt har lyckats lösa hans kod. Det vill säga att jag inte har hittat hans bästa sätt att lära sig saker på. Viljan finns hos honom, men den finns i så stora mängder att han får svårt att hålla sig på mattan, att hålla all den energin inom sig. Men i sommar ska vi knäcka koden 😊

Allt som allt är han en fantastisk hund, som skänker oss så mycket glädje ❤️