Så härligt att man kan börja vara ute i skogen igen!! 😍 Jag och Dixon tog vår första vårpromenad i hemmaskogen förra veckan. Bitvis mycket blött och fortfarande snö här och var. Men ändå, vi var i skogen. Tror vi uppskattade det lika mycket bägge två. Han fick springa lös och lukta, rusa och träna inkallning. Sedan lade vi några sökrutor också, men att söka efter mattes vante var inget vidare. Han uppmärksammar att det ligger en vante mitt i skogen, men fortsätter glatt att leta vidare. Det måste ju ligga karameller gömda någonstans, allt annat verkar ju helt knäppt 😂

Hade tänkt ladda upp en video för att visa den arbetsvilliga hunden, men fick tyvärr inte tekniken att fungera… ☹️

Söndagen bjöd både på en halvnaken kock och smaskiga pizzor. Härligt avslut på en ledig helg.

Igår var det alltså tillbaks till förlossningen för arbete och det blev en alldeles perfekt dag. Tog emot en helt ”grön” kvinna, det vill säga, frisk med normal graviditet. Hon fick föda sitt barn utan interventioner, precis som det ska vara. Det var en lugn dag i övrigt, så vi gavs möjligheten att vara den personal vi ska vara på salen när hon födde barn och vi hade möjlighet att vara två barnmorskor vid suturering av bristning, som vi SKA vara. Fyra ögon är bättre än två osv. Dessutom var det första dagen på väldigt länge som vi fick arbeta utan munskydd. Kändes naket och konstigt till en början. Men så fantastiskt skönt ändå!!

Idag är jag aurorabarnmorska på mottagningen. En fullbokad dag. Mottagningen stängs under sommarmånaderna då vi är för lite personal för att kunna avvara någon till annan verksamhet. Så nu försöker vi hinna med att träffa alla som väntar barn juni, juli, augusti, minst en gång i alla fall.

Ikväll väntar en ny träff med bokcirkeln. Lite sjukvårdspersonal som träffas och äter middag och diskuterar bok. En blandning av läkare, sjuksköterskor och barnmorskor. Riktigt trevligt!!