Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Valborg

Min allra bästa högtid, alla kategorier, är valborg ❤️ Att få välkomna våren och sommaren och säga farväl till vintern. En otroligt vacker, symbolisk högtid. Trots att denna valborg inte kom med någon värme, men ändå, den kom med maj månad i alla fall.

Jag jobbade kvällspass dagen innan och dagpass på valborgsmässoafton och skulle upp och jobba följande dag också. Så firandet blev rätt så minimalistiskt. Vi beställde pizza på vårt favoritställe, Robertos, sedan tog vi våra hundar och promenerade till brasan.

Det var verkligen massor med folk i år!! Kanske pandemin som gjort oss ovana också, att se så många människor samtidigt. Det bjöds på korvförsäljning, tipsrunda och fiskdamm för barnen och körsång såklart 😊 Tyvärr såldes det inga lotter i år och vi som hade skrapat ihop husets alla mynt för att shoppa loss.

Vi hälsade på de vi känner och stod och pratade en stund med vissa. Så himla trevligt!! Men när lågorna började tappa i kraft, drog vi oss hemåt, kröp ned i soffan, smaskade på godis och myste. Kändes trist att behöva kliva upp strax efter fem dagen efter… Men väl på jobbet, livade kamraterna upp stämningen. Aldrig en sur min på förlossningen 😍

För några dagar sedan blev vi bjudna på ”finsk buffé” av en av våra finska barnmorskor. Massor med godsaker. Korvar, munkar, rågbröd, äggsmör, svampröra, mjöd och massa annat gott.

Idag bjuds jag på en ledig dag, för att sedan kliva upp och jobba dagpass imorgon, för att efteråt svida om till finkläder och dra ned på stan. Där kommer jag möta upp två kollegor. Vi ska fira att vi klarat av 30 day yoga challenge. I 30 dagar har vi alltså gjort yoga, ungefär 25 minuter per dag. Trodde nog inte när jag började, att jag skulle ha ro att klara hela utmaningen. Men vi har peppat varandra och nu är det gjort 🙏🏻 Två av oss kommer till och med att fortsätta. Det är härlig träning, som kombinerar styrka, smidighet och uthållighet.

Kylan håller i sitt grepp, men tänkte ändå bege mig ut i skogen idag. Jag hoppas på att det har börjat torka upp lite så man kan börja promenera de invanda slingorna.

Ha en fin dag!! 💕