Jag har alltså spenderat mesta delen av påsken på förlossningen. Men det har faktiskt varit bra pass. Lagom mycket att göra, det vill säga, vi har hunnit med att göra det jobb som är tänkt att vi ska göra. Att stötta de födande kvinnorna, att ha tid med de bedömningar som kommer in som är rädda, oroliga, eller har jätteont. Precis som det alltid borde få vara 😍

Dessutom har vi hunnit med äggjakt och mysfrukost. Varje påsk har vi äggjakt på påskafton. Ett godisägg göms på både förlossningen och BB till varje pass. I år var det min tur att hitta ett ägg!! 🤩

Blir alltid så härlig stämning när vi springer runt som barn och letar ett litet låtsasägg. Sedan skvallras det om vilka som hittade äggen, var de var gömda och vad som var i.

Igår hann vi med en riktig mysfrukost också. Vi kokade ägg och en av undersköterskorna dukade så fint ☺️

Tyvärr är samtalen just nu nästan enbart inriktade på sommarsituationen. Och såklart väcker det känslor och frustration hos oss, att veta att vi troligtvis (eller som det ser ut nu), bara får två veckors semester i sommar… Vi håller tummarna att det magiskt ska komma fler barnmorskor till oss, men det känns inte hoppfullt.

En arbetsdag till, sedan har jag ledigt i två dagar. Som dessutom ska bli soliga och varma!! Idag sitter jag på auroramottagningen, så tempot kommer att vara lugnare. Har en tid hos sjukgymnast på lunchen och hoppas att jag kan få några bra tips på vad jag kan göra med det jag tror är en uttjänad menisk i ena knät. Har en axel också som skulle behöva kännas bättre. Så vi siktar på en givande dag 🙏🏻