Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Examen och midsommar

Det har hunnit gå ett tag sedan examensdagen och jag har försökt ladda och återhämta mig det jag kan inför att börja jobba. Den 8/6 var dagen, både vi studenter och våra nära och kära fick logga in på en dator och mötas via länk. Tråkigt att inte kunna ha en ceremoni på riktigt, men glädjen över att äntligen vara klar vägde tyngre ?

Efteråt hade vi världens minsta mottagning med kaffe, tårta och kakor. Självklart också rosa bubbel ?

Vädret var någorlunda med oss, solen kämpade för att hålla sig framme och det var helt okej att sitta ute, i sann corona-anda ☀️

En vecka efter examen tog jag mina första vacklande steg som färdig barnmorska på förlossningen i Umeå. Pirrigt och nervöst, men med fantastiska kollegor som backar upp en, blev det en jättebra första vecka. Hann med flera förlossningar och några bedömningar. Socialstyrelsen var snabba med legitimationen, så nu är allt klart, jag är legitimerad barnmorska ???

Jag var ledig över midsommar, för första gången på väldigt många år. Vi hade dock inte gjort några stora planer. Att bara få umgås, äta gott och ha det supermysigt, var allt vi önskade. Lite pyssel på förmiddagen, sedan tog vi med oss hunden och lade oss på stranden. Hon fick bada och svalka sig och sedan ligga i skuggan, medan vi låg i solen och åt kakor och drack bubbelvatten ❤️

En supermysig midsommarafton, en av mina bästa. På kvällen gick vi och plockade de obligatoriska sju blommorna, som lades under huvudkudden ?

Nu är jag inne på min andra arbetsvecka och jag inser att det kommer att ta tid innan man känner en riktig trygghet inför jobbet. Förmodligen flera år. Men att få jobba med underbara kvinnor, undersköterskor, barnmorskor och läkare, gör att man kan känna trygghet utan att kunna allt. Det finns alltid hjälp att få. Extra ögon som hjälper en att se, erfarenhet som man kan låna, en stöttande hand på axeln, ett ”bra jobbat” efter en förlossning. Det är allt som behövs, resten kommer att komma med tiden ??