Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Klar!!! ?????

I fredags gjorde jag det sista passet som student!! Alla arbeten är gjorda, inlämnade och godkända. Tentor och examinationer är avklarade. Jag är klar!! ? Hela helgen gick åt till att fundera och kolla om det var något jag hade glömt, att det ändå var något moment, eller arbete som gömt sig någonstans, som jag måste göra. Men hur jag än kollade så hittade jag inget, det var bara stressen som talade. Jag har gjort allt. Jag behöver bara vänta på examensdagen nu. Jag är klar!!

Sista passet som student

Det är obeskrivligt skönt och går nästan inte att förstå, att jag tagit mig hela vägen till mitt mål. I januari 2015 startade jag min resa mot barnmorska, det har bitvis varit mycket tufft och jag skulle aldrig göra om det. Men jag har också jättemånga fina minnen, lärt känna människor jag aldrig annars hade träffat och fått vänner för livet.

Nu, fem och ett halvt år senare, är jag en och en halv vecka ifrån att ta mina första steg som barnmorska, på förlossningen dessutom, precis där jag vill vara. En av de äldre barnmorskorna i Skellefteå frågade mig var jag skulle jobba när jag var klar och jag berättade att jag börjar på just förlossningen. Då sade hon; Åh, så bra. Du är verkligen en förlossningsbarnmorska. Det värmde och jag hoppas hon har rätt ☺️

Känns skönt dock att få landa i lite ledighet innan. Känner att min kropp har svårt att koppla av, den går liksom på högvarv fortfarande och har inte riktigt förstått att det är okej att slappna av nu. Men jag hoppas det kommer, så jag hinner få lite återhämtning innan allvaret börjar.

Utomhus växer trädgården fram. Har sått från och planterat ut blommor. Målade insynsskyddet till altanen också, det var så risigt. Blev inte helt rätt gul färg, men bättre än det var innan i alla fall.