Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Äntligen helg!!

Det har varit en intensiv praktikvecka ?Blev just färdig med den näst sista veckan på barnmorskemottagning, den femte alltså. Eftersom jag har varit där ett tag nu, så får jag ta de flesta kvinnorna och blivande mammorna själv, vilket betyder att jag i stort sett jobbar. Jag har dock inte samma rutin och snabbhet som de erfarna barnmorskorna och det gör att jag ibland hamnar efter i dokumenteringen och får sitta på lunch, eller efter arbetstid och skriva klart. Det är roligt att få ta eget ansvar och känna att man kan svara på frågor kring graviditet, råda i preventivmedelsfrågor eller underlivsproblem, göra egna undersökningar osv. Men det är också slitigt. Hjärnan jobbar på högvarv, ingenting får bli fel. Sedan är det såklart så att jag konsulterar min handledande barnmorska ifall jag är osäker på något, jag hittar inte på saker.

Inför sista veckan och slutbedömningen känner jag mig rätt lugn. Jag har gjort mina moment och jag har pratat med alla som jag gått med och det verkar som att de är nöjda med mina prestationer. Det som tydligast framkommer är att de uppskattar mitt bemötande gentemot kvinnorna, att jag skapar en trygghet och ett lugn, att samtalen blir bra. Att jag även vid exempelvis spiralsättning, eller uttag av p-stav, fortsätter prata med och ”se” kvinnorna, trots att jag är koncentrerad, för att bibehålla lugnet och känna av kvinnans behov. Och det är precis det jag vill eftersträva, att skapa ett tryggt rum, i en annars rätt så obekväm situation ☺️

Men nu är det helg!! Äntligen!! Idag kommer mina kära gamla kollegor på fika, så jag ska knata ut med hunden och sedan ställa mig vid bakbordet och se till att det finns något smaskigt att bjuda på ?