Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

4:e veckan

Är alltså inne på fjärde veckan på barnmorskemottagning. Helt sjukt så snabbt det har gått. Bara två veckor kvar efter det. Börjar sakta men säkert fylla min kvot av moment som ska vara genomförda för att få en godkänd praktik. Där ingår bland annat att sätta visst många spiraler, samt ta ut spiraler. Sätta in och ta ut p-stavar, utföra gynundersökningar, rådgöra i preventivmedelsfrågor, ta upp somatisk och sexuell anamnes och följa graviditeter i olika stadier. Det är rätt mycket som ska bockas av… ? I början kände jag en viss stress över det och kan fortfarande känna av den. Men eftersom jag börjar ha en del streck i min checklista så känns det bättre.

Idag börjar dagen med föräldragrupp. Eftersom jag ska hålla i ett moment om amning vid deras nästa träff, så kommer jag att delta även idag, fast endast genom att presentera mig själv och bekanta mig lite med paren. Efter lunch har jag en inskrivning, alltså en blivande mammas första besök i graviditeten. Sedan minns jag inte vad dagen bjuder mer på.

Livet innehåller tyvärr inte så mycket mer än praktiken, den tar mycket energi och kvällarna spenderas med att läsa på om något, eller bara matlagning och sedan soffhäng. Orkar inte så mycket mer. Tror tyvärr att jag är inne i ett skov i min Bechterew också… Fick en irit förra veckan, som jag fortfarande tar kortisondroppar för och nu har jag i några dagar haft känningar från ländrygg och höft. Det smärtar på rejält nattetid och tar ett tag in på förmiddagen innan det börjar släppa. Men men, det brukar ge med sig. Jag har varit symtomfri så länge att jag nästan glömt bort hur det är, vilket gör det extra jobbigt ?

Igår var det tydligen brösthälsans dag, något jag inte visste förrän en av distriktssköterskorna bjöd på bröstbakelser. Smarrigt till förmiddagskaffet ?