Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Framsteg

Sedan vi läste om antikonception i första terminen har jag gruvat inför preventivmedelrådgivningen. Det är en djungel verkligen… Spiraler, stavar, plåster, ringar och kondomer, det kan man förstå relativt enkelt. Men alla p-piller. Jag trodde aldrig att jag skulle få in i mitt huvud hur alla sorter fungerar och när man väljer vilket piller. Det finns de med endast gestagen (så kallade minipiller och mellanpiller) och det finns kombinerade, med både östrogen och gestagen. Och de kombinerade kan vara monofasiska eller flerfasiska, östrogenprofilerade, eller gestagenprofilerade. HJÄLP!!! ?

Men nu känns det som att det börjar landa i mig, jag har läst och läst och läst om olika p-piller och deras funktion och sakta men säkert har jag nu nästan greppat hur det fungerar. Igår hade jag på egen hand två preventivmedelsrådgivningar och det blev två fina möten ☺️ Jag fick även sätta in min första spiral igår. Det är också något jag varit lite orolig över. Men det gick jättefint!! ?

Så kanske det blir barnmorska av mig också i slutändan

Idag ska jag ta ut och sätta in p-stav. Ser verkligen fram emot det!! Att ta ut dem är ju som en miniliten operation. Jag får vara steril och använda skalpell osv. Spännande!! ?