Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Förlossningen

ÄNTLIGEN är jag tillbaka på förlossningen!! ??

Även om det bara är för tre dagar den här gången. Det känns som att komma hem. Jag känner till lokalerna, jag känner de som jobbar där och jag trivs så himla bra!!

Något jag verkligen har saknat är morgonfikat. Det finns så många sorters knäckebröd, god ost, massor med marmelader, ägg, kaviar. Allt man någonsin kan önska sig och aptiten är alltid på topp när man är på förlossningen ?

Jag gick min första dag idag och det var väldigt lugnt, så jag hann få lite koll på journalsystemet och surra lite med gamla kollegor. Jobbmässigt blev det två bedömningar, vattenavgångar bägge två. Jag fick avläsa CTG (hjärtövervakning på barnet), samt kontrollera barnets läge och om huvudet var rörligt eller fixerat. Det gick bra, men det är inte tvärenkelt ?

Hoppas på en mer fartfylld dag imorgon!! Då ska jag även svara i telefonen och ge råd till blivande mammor som ringer och göra bedömningar om det är något som ska komma in eller inte ?