Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Ladda om!!

Första veckans praktik avklarad. Kort men intensivt. Har haft en jätteintressant och givande vecka på gynmottagningen. Bra struktur kring upplägget, jag har verkligen fått se och göra mycket. Det hann bli flera gynundersökningar, samt att jag igår tog cellprover en hel förmiddag. Otroligt nyttigt med mängdträning!! Jag har fått tips och trix av mina fina handledare, både av läkare och barnmorskor, som jag kommer att bära med mig fortsättningsvis. Jag har haft bra samtal kring arbetet som barnmorska, olika patienter, tillstånd, situationer osv.

Måste få skryta lite också, fick så fina omdömen av såväl läkare som barnmorskor. ”Du är en naturbegåvning” (i hantering av spekulum och depressor, för att hitta cervix). ”Du kommer att bli en bra barnmorska, du har det naturligt” (i mötet med patienter inför eventuellt jobbiga undersökningar). Samt att min huvudhandledare kom upp och berättade att barnmorskorna på förlossningen längtar tills jag ska komma dit.

Jag blir jätteglad av att höra det, särskilt som jag varit nervös över att göra fel, inte passa in, eller värst av allt, inse att jag inte klarar av det… Jag hoppas att de var ärliga i sina utlåtanden. Jag väljer att ta det så i alla fall, tills motsatsen bevisas ☺️

Till veckan ska jag vara de två första dagarna på specialistmödravården, resterande dagar på förlossningen tillsammans med koordinator. Ser verkligen fram mot det!! ?

Men först helg!! Och ska försöka få tid till återhämtning, för det behövs!!