Så var jag ute på praktik igen. Om jag jämför med praktiken under sjuksköterskeutbildningen så är den egentligen inte så stor. Samma känsla av upprymdhet, förväntning, nervositet, ”jag-kan-ingenting-känsla” och glädje. Det som skiljer är vad jag gör. Att jag nu praktiserar som barnmorska och inte sjuksköterska, även om det finns likheter också, framförallt i hur man bemöter patienterna.

Min första placering är på gynmottagning och på min första dag fick jag utföra tre gynundersökningar, samt ta ett cellprov. Jättekul verkligen!! ? Eftermiddagen spenderades på op, fick observera två hysteroscopier. Då går operatören in med kamera i livmodern. Anledningen var att hyvla bort polyper.

En rolig grej som hände medan jag var där… Första patienten hade sövts och narkossköterskan hade problem att få klämman som mäter syremättnad att registrera data. Hon bytte öra (som är stället klämman sitter på), men fick det inte att fungera. Då gav jag som förslag att fukta lite på insidan av klämman. Det är något vi gjorde inom djursjukvården när vi inte fick registrering. Sagt och gjort, hon provade, och efter några sekunder dök registreringen upp på monitorn ?

Tredje dagen idag, jag ska gå med uroterapeut på förmiddagen, det blir intressant. Men först ska jag försöka hinna förbi gymet för lite träning. Ett försök att minska den extrema trötthet som kommer av att man matas med nya saker, är konstant alert och säkert lite spänd också.