Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Termin 2

Så var det höst, sista arbetsdagen gjordes i fredags. Jag hann med en ledig dag, sedan var det dags att styra ”skeppet” mot Uppsala, för att friska upp förlossningshandgrepp och andra kliniska färdigheter. Bilresan ned var inte helt nöjsam… Det spöregnade, stod vatten på körbanan och blixtrade utav bara den. Dessutom pågick det större delen av vägen, som att jag var förföljd av detta ödesmättade väder ?

En bild kan tyvärr inte beskriva riktigt hur det var, men jag lovar att det inte var behagligt ?

Vädret var dock rätt så speglande av hur jag kände mig. Efter att ha jobbat väldigt intensivt de sista tre veckorna, med endast en ledig dag mellan jobb och skola. Samt att min dotter snart ska flytta till Stockholm, med allt vad det innebär och en katt som lyckats åskaffa sig en varböld, så kändes det som att vad som helst hade varit bättre än en tripp till Uppsala…

Men det gick bra, min man tog hand om katten på allra bästa sätt (hon smet bara ut en gång), fick med ett flyttlass till Uppsala som dotterns pojkvän kom och hämtade och kunde bege mig hemåt redan igår, vilket betyder en dag extra på min första praktikplats. Så det enda som inte löst sig är min återhämtning, men jag är hemma i alla fall!!

Stackars kisse, nyduschad och ledsen
Ny ”tratt”
Tacksamt att få en sådan här bild när man är jättelångt borta. Att få se att de har det bra ❤️

Idag är alltså första dagen som praktiserande barnmorskestudent. Jag ska vara resten av veckan på gynmottagningen. Eftersom det är vägg i vägg med mitt jobb, så känner jag många av de som jobbar där, samt att lokalerna inte är helt främmande. Men det är ändå väldigt pirrigt, fast också spännande, på ett bra sätt.

Vi fick en present av skolan igår, Pinard´s stetoskop. Wow! Tyckte det var en fin gest och jag ska vårda det på bästa sätt!!

Så, en snabb löptur innan jag åker iväg. Sedan är jag redo för allt vad dagen tänker erbjuda mig. Tror jag… ?