Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Semester

Efter slutspurtens fyra intensiva, stressiga pass, välkomnar jag en efterlängtad semester. Jag hävdar fortfarande att jag verkligen trivs med mitt jobb, det är för det allra mesta kul att gå till jobbet. Men de sista dagarna har varit rätt brutala. Väldigt sjuka patienter, jourfall, administrering av antibiotika, vätskedropp och näringsdropp, en telefon som ringer hela tiden, förbereda och skjutsa patienter till röntgen, IR-lab eller operation ? I sanningens namn ska sägas att gårdagkvällen, mitt sista pass, var helt okej. Jag kunde skicka hem två av mina patienter. Men min kollega hade jättemycket på sin sida, så det blev att jag sträckte ut en hand till henne istället för att underlätta och göra så att hon hann med allt som skulle göras.

Att vi sjuksköterskor har för mycket att göra, får för lite betalt osv är något man kan läsa om varje dag känns det som. Jag är en sådan person som oftast tycker om när det är mycket att göra, när det går i ett. MEN, när det är så mycket att inget någonsin blir klart, de dagar/kvällar man bara gör det mest akuta, för det är allt man hinner med, då är det inte roligt. Dessa pass hinner man inte heller ta en kaffe eller äta. I längden blir det ohållbart och allt skulle kunna lösas om vi hade haft en extra sjuksköterska per pass. Någon som går som resurs och hjälper oss att släcka bränderna, så även de lite piggare patienterna får den hjälp och omsorg de behöver och förtjänar. Samt att vi då kanske skulle kunna få sitta 15 minuter under ett pass och hinna dricka lite och få i oss lite mat. Just nu är det tyvärr inte så, så vi kämpar på och de allra flesta dagar tycker jag ändå att man går hem och känner sig någorlunda nöjd med sin insats, men tyvärr är det de dagar när man inte hunnit med, när man känt sig otillräcklig, som hänger kvar och följer med en hem… och det är svårt att bli kvitt den gnagande känslan av att man borde ha gjort mer, trots att man under drygt nio timmar inte suttit, ätit eller druckit ?

Nu är det dock SEMESTER!!!! Tre veckor av ledighet. Håller tummarna för att vädret blir bättre och att den riktiga sommarvärmen och det soliga vädret nu ska infinna sig. Helt okej att det är dåligt väder idag, då kan man med gott samvete lägga sig i soffan, sätta på en bra serie och kanske till och med somna en stund ☺️