Första semesterveckan börjar gå mot sitt slut… Fort har det gått och det känns som att jag inte hunnit med att vila upp mig alls. Vi har grejat på, inte gjort något särskilt egentligen, men bara att man varit igång hela dagarna utan att lata sig, gör att det känns som att vilan har lyst med sin frånvaro. Så idag ska jag ha en vilodag. Ingen löpning, ingen träning, bara sköna promenader och resten av tiden ska kroppen och knoppen få vila ☺️

Detta beror lite på gårdagen. Vi tog en dagsutflykt till Ekträsk, svärföräldrarnas familjestuga. Det har varit helt stopp i avloppet, så de har varit tvungna att gräva upp de gamla rören och lägga dit nya. Nu var det dags för allt det uppgrävda att åter förenas med underjorden. Det är ett tungt arbete, men vi tog många pauser för att dricka och för att få sträcka ut ryggarna. Känns bra att få hjälpa till, men det känns också i ryggen och kroppen idag… ?

Det är dessutom jättemycket mygg och knott där, så jag är biten från topp till tå ?

När vi inte orkade gräva längre, plockade vi ihop oss i bilen och började färden hemåt. Vi stannade dock i Vindeln, i Kvarn och fick uppleva vattnets kraft, mäktighet och skönhet. Med skräckblandad förtjusning stod vi nära forsen och beskådade dess skoningslösa kraft. Ingen av oss hade tidigare varit där, trots att det ligger så nära. Absolut ett ställe vi kommer att återbesöka för att se mer av det. Nu var klockan så sent, vi var hungriga och trötta. Men nästa gång ska vi gå broarna runt, fika och upptäcka allt vackert runtomkring ?

Här hemma är det vackert också, fast på ett mer stillsamt sätt. Åkrarna, skogarna, vår trädgård. Alla mina favoritställen. För någon vecka sedan tog jag bilder på slätten. En underbart solig morgon. Det var söndag, jag skulle jobba ett dagpass och jag var ute med hunden klockan fem på morgonen. Jag var alltså helt ensam, endast fåglarna och någon kossa var vaken. Fantastiskt!! ?

Nu ska jag ta tag i min slappardag. Håller tummarna för att vädret håller i sig hela dagen, det är soligt just nu i alla fall. I så fall ser jag framför mig hur vi sitter i hammocken i eftermiddag och bara pratar och myser, kanske med några godisar, glass, eller jordgubbar. Så får det bli ?