Anlände till Uppsala i söndags och på vägen till lägenheten såg jag en glimt av en kyrka som såg så himla fin ut. Så när jag kom fram och hade handlat och fått lite mat i magen, tog jag min cykel på jakt efter den vackra kyrkan. Efter att ha cyklat hur fel som helst, kom jag till slut fram och det var värt det!! Däremot går det tyvärr inte att fånga på bild, vare sig utseendet eller känslan. Jättevacker kyrka, där gravstenar prydde gräsmattan alldeles intill husväggen. Fina smala grusgångar, underbart gamla, knotiga träd, buskar och blommor överallt. I anknytning till kyrkan var en sommaräng, med ängsblomster och ett ensamt ståtligt träd. Det var så fridfullt och vackert. Försökte ta bilder ändå, men har man vägarna förbi Uppsala, bör man besöka kyrkan och se den i all sin prakt.

Vaksala kyrka

Igår var det skoldag hela dagen, först stationer med kliniska moment. Insättning och uttagning av p-stav, gynekologisk undersökning och spiralinsättning. På eftermiddagen hade vi seminarium på ett av våra arbeten. Jag var SÅ trött när jag kom hem igår…

Idag har vi också ett seminarium på förmiddagen, denna gång om abortetik. Efter lunch ska vi två och två examineras i spiralinsättning. Den ena agerar assistent till den som examineras. Vi kommer att få olika fall och ska då ställa frågor och förklara proceduren för ”patienten”, samt utföra en gynundersökning innan för att utesluta att livmodern är för stor, har ojämnheter, myom osv och hur den ligger, framåt, rakt upp, eller bakåt. Sedan utföra spiralinsättningen. Jag tycker det känns lite mastigt, då vi igår för första gången fick se hur det går till och alla fick prova en gång, EN gång. Det är inte mycket… och det var inte tvärlätt. Vi är dessutom inte vana vid att arbeta med instrument som spekulum och depressor, sedan ska man hitta cervix, nypa fast den med en tång, mäta ingången upp till fundus på livmodern. Efter det ställer man in längden på spiralen och för in den, fäller ut vingarna litegrann när man är inne i livmodern, sedan fäller man ut helt medan man för ut ledaren. Avslutar med att klippa trådarna. Puh!! Jag hoppas verkligen det går vägen idag!! Jag ska vara i par med en jättefin och duktig tjej i alla fall, så det känns bra ☺️ Vi har dessutom tiden precis efter lunch, skönt att få det avklarat.

Nu morgonpromenad i fina vädret!! ☀️