Nu är det alltså bara en dag kvar av termin ett på barnmorskeprogrammet. Tycker det är svårt att förstå ibland att jag faktiskt har börjat resan mot mitt drömjobb, känns overkligt att jag om ett år ska ta mina första stapplande steg som BARNMORSKA. Detta förutsatt att jag klarar resten av utbildningen förstås ? Den här terminen har varit så intensiv och gått så fort, tror att det är det som bidrar till overklighetskänslan. Det blir nog bra med ett ”sommarlov” innan praktiken i höst, att få göra något annat (det vill säga jobba) och låta det här halvåret få sjunka in och landa.

Måste få ta en sekund till att hylla alla kvinnor i min klass. Det är så härligt att vara en del av dessa kloka, empatiska, starka och duktiga kvinnor. Vi har jättefina diskussioner under rasterna, vi peppar varandra, hjälper varandra och vi klagar tillsammans ibland, när vi tycker arbetsbördan är för stor, eller att skolupplägget är orättvist. Vi är solidariska och ingen står utanför. Jag var lite rädd för att hamna utanför i och med att jag inte bor i Uppsala, men den oron var obefogad. Så fort jag kommer ned är jag en i gänget, som att jag alltid varit här ?

Idag har vi sista seminariet, sista risken att bli kuggad… Klarar jag det här, är jag färdig för termin två, så jag håller tummarna för att även detta ska gå vägen.

Igår hade vi ju examinering i spiralinsättning, det var nervöst innan, som alltid innan man ska bedömas, särskilt när det är en klinisk bedömning. Klockan 13 igår small det. Jag fick ett fall, Lovisa 20 år gammal, som aldrig förut varit med om en gynundersökning eller haft spiral tidigare, hon var nervös och orolig. Läraren agerade som Lovisa i det att hon svarade på mina frågor och ställde egna frågor under undersökningen och ingreppet. Jag fick berätta för ”Lovisa” hur allt skulle gå till och berätta för henne vad jag gjorde i varje steg. Samt att hela tiden hålla koll på att hon var okej. Efteråt ställde hon några frågor som jag svarade på och jag fick ge henne lite hemgångsråd, sedan var det klart. Godkänd!! Puh!! ? Min assistent och klasskamrat blev också godkänd ?

Nu ska jag röja lite här i lägenheten och packa in mina saker i bilen. Cykeln packade jag in igårkväll. Sedan bär det av till akademiska och den sista skoldagen för terminen!! ??????