Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Träning och födelsedag

Sommaren, den riktiga sommaren, närmar sig med stormsteg och energin kommer sakta tillbaka till den vintertrötta kroppen. De senaste veckorna har jag kommit igång med träningen lite mer regelbundet, särskilt senaste veckan. Har upptäckt intervallträning, det vill säga högintensiv träning. I mitt fall går det ut på att vara ute i naturen och springa det snabbaste jag kan, för att sedan gå sakta tills pulsen återhämtat sig och sedan upprepa dessa två så länge jag orkar. Det är både roligare och mer effektivt än att jogga, som lätt kan bli lite långtråkigt… Igår sprang jag intervaller i drygt sex kilometer, ska erkännas att mitt max blev saktare och saktare mot slutet ?

Mitt första test på intervaller var när det var rätt så varmt och jag försökte följa ett schema som jag sedan förstod var utformat för personer som kört intervaller en lååååång tid. Alldeles för jobbigt alltså!! Nu lyssnar jag på min kropp och tar den tid jag behöver för att återhämta mig mellan rusningarna.

Lite väl intensiv start…

Vi har också firat födelsedag!! Världens bästa kompis fyllde nio år den 22 maj. Det firade vi med skogspromenad och på kvällen fick hon ett oxöra. Att få sällskapa med en hund överlag är det bästa man kan göra och att sällskapa med Loka är i synnerhet det bästa man kan göra. Hon är fantastisk på alla sätt och vis!! ❤️