Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Ö-vik och drömmen om en hammock

Träden börjar få löv, syrenerna har tillstymmelse till knoppar, rabarbern blir snart paj. Sommaren är på starkt intågande!! Jag och dottern var på Plantagen häromdagen, för att förstärka den pelargonhär som har övervintrat och sakta vaknar upp till liv. Då såg vi den, hammocken ? Vi har bägge velat ha en hammock i flera år. Det är så mysigt att sitta, ligga, mysa i en hammock. Sakta gunga, dricka lite lemonad och äta en macka. Vi provsatt den och drömde oss bort ☺️

Den var både fin och gedigen, riktigt trä och med rejäla kedjor. Inte den dyraste heller, vi har varit med om värre. Den kostade 2500 kronor och ville man även ha taket, vilket man vill, fick man lägga till 499 kronor. Trots att det inte var den dyraste hammock vi har sett, så är det tyvärr för mycket pengar att lägga ut för en fattig student… Kommer att ha råd när jag börjar jobba, men då har ju halva sommaren gått och den finns kanske inte kvar heller. Snyft ?

Min älskade vovve fyller nio år den 22/5, jag har märkt på henne att hon inte klarar samma belastning som hon gjort förut och hon behöver smärtstillande på kvällen om jag pressat henne på dagen. Därför ville jag göra en liten seniorkoll på henne. Undersökning och blodprover, för att få reda på vart hon har ont, om hjärta och lungor låter okej och hur hennes njurar och lever mår. Så i torsdags åkte vi till mitt gamla jobb och fick det gjort. Domen blev lindrig ändå. Visst har hon ont, i armbågar, höfter och framförallt i ländryggen. Men i övrigt var hon tiptop. Så nu ska hon stå på smärtstillande nsaid-preparat i tre veckor och vi ska försöka sakta stegra distans och intensitet i promenader, för att se om hon orkar. Hon tycker ju att det är så roligt.

Jag passade även på att raka henne när jag var där, inte hennes favoritsyssla, men oj så skönt när det är gjort. Mycket hår blev det…

Rakad till hälften

Efter jobbet åkte jag och två av mina föredetta kollegor hem till en av dem och grillade och surrade. Loka fick träffa sin ”bror”. De är lika gamla och vi kände att vi var tvungna att ta några syskonbilder, man vet ju inte hur länge de finns kvar hos oss. Bolt har varit ganska dålig från och till nu på slutet ?

Rolig bild, hon gör värsta minen ?

Kom hem på kvällen med en mycket trött och nöjd hund ?

Idag, lördag, strålar solen som aldrig förr och det kommer att bli en utedag ☀️ Om man bara hade haft en hammock… att dricka kaffe i… med en bit rabarberpaj och vaniljsås… Sweet dream