Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Vår på riktigt

Kom ned till Uppsala igår eftermiddag. Det var verkligen motigt att ta sig ned denna gång. Det har i och för sig varit det varje gång, men denna gång extra mycket. För att jag tycker att det är jobbigt att vara hemifrån, jag vet hur tufft det är att vara här, nya boenden varje gång som man inte vet hur de kommer att vara och jag kommer att missa valborg ? Valborg är den enda högtid jag tycker är värd att firas. Jag har älskat den sedan jag var liten. Det är en speciell känsla, fylld av hopp och förväntan. En hyllning till våren och en hälsning till sommaren att den är varmt välkommen, samt ett farväl till vintern. Att alla samlas vid en stor eld, man fryser alltid (hur mycket kläder man än tar på sig), man köper lotter, man går runt och bara myser. Men i år kommer jag att sitta i bilen efter E4:an någonstans och det känns ledsamt…

Det enda positiva med att vara här är att våren har kommit på riktigt här i Uppsala. Träden har börjat få löv, vissa blommor har slagit ut, gräsmattorna börjar bli gröna och det är verkligen härligt ???

”Min” gata, igår eftermiddag vid ankomst
Morgonpromenad
Morgonpromenad
Morgonpromenad

Snart dags att bege sig till skolan, bor relativt nära sjukhuset, en promenad genom stadsparken så är jag framme. Nu på morgonen ska vi repetera vaginal undersökning, yttre palpation, förlossningshandgrepp och några andra saker som jag inte minns. Efter lunch har vi seminarium med patientfall.