Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Utefix och plugg

Det har varit nästan bara härliga dagar och då syftar jag på vädret. På påskafton, i lördags alltså, slog solen och värmen årets första rekord. Det var SÅ underbart!! Strålande sol och jättevarmt ☀️ Linne och kjol funkade hela dagen. Vi har fått överta mina föräldrars gamla trädgårdsmöbler då de har köpt nya. De behövde lite kärlek, en skruv här och där och lite ny färg. De var mörkblå sedan tidigare, men det passar inte hos oss. Så i söndags målade vi första lagret och det blev typ samma röda nyans som vi har på ytterdörr och fönsterkarmar.

Bilden tagen enda dagen med regn…

Innan vi körde igång var vi dock tvungna att slipa möblerna och det är inte särskilt kul, men det blir lite skojigare om man får belöna sig med glass, så det gjorde vi ?

Jag har då och då åkt ut till skogen i Bussjö för att kolla hur det ser ut med snön där, om det går att promenera där snart. Det är min favoritskog att vara i, tyvärr har de avverkat ganska mycket precis på den slinga jag brukar gå, men det finns fortfarande mycket trevlig skog att vara i. Nu har det äntligen tinat så pass bra att det faktiskt går att vara där. Både jag och vovve njöt av att återigen få vara i naturen på riktigt. Loka njöt så mycket att det nästan inte gick att få henne på bild ?

Eftersom livet är rätt så tufft nu, med skolan framförallt, har det blivit massor med godisätande och belöningar i form av godsaker. Men det mår man ju inte bättre av, så nu ska jag försöka leva nyttiga livet ett tag och se om jag lyckas hitta en balans. Äta, sova, röra på sig. Två av tre kan jag styra över, så gör mitt bästa när det gäller mat och motion. Sömnen är svårare, det enda man kan göra är att försöka skapa de bästa förutsättningarna för att det ska fungera, men som sagt, svårt att styra över… ? Jag tänker dock inte utesluta godsaker helt, någon gång mellan varven måste man få unna sig, annars blir det jättetrist. Men att äta vettigt så man står sig och orkar, det är bra. Så nu är mitt mål att börja dagen med långpromenad, mellan 7 och 10 kilometer, sedan en rejäl frunch

När man inte får knapra karameller på kvällstid måste man komma på ett annat nöje ?

Idag är det plugg som gäller, ska försöka bli klar med det så tidigt som möjligt, så jag kan vara ute i solen resten av dagen. Blir nog målning av möblerna igen så vi kan ställa upp dem på altanen snart och ”göra sommar” på riktigt!! ☀️?☀️ Vi var på Ikea igår och kikade lite på dynor, men eftersom vi behöver fem stycken blir det rätt så dyrt… Så vi måste suga på den kostnaden en stund. Men dynor blir det nog vad det lider, att sitta skönt är ett måste.