Skolan igår var som skolan brukar vara. De praktiska momenten är alltid roliga, framförallt förlossningshandgreppen, när vi får träna på själva framfödandet av barnet. En klasskompis till mig, som jag kommit nära, fyllde 30 år igår. Så vad passar bättre än att föreviga när hon förlöser ?

Eftersom hon var tvungen att fira sin födelsedag i Uppsala, utan nära och kära, så bjöd hon med mig och en till klasskompis på fördrink och middag på kvällen. Ytterligare två tjejer var också medbjudna. Vi började med att besöka Miss Voon, som är beläget högst upp i ett hotell, på 11:e våningen. Mysigt ställe, som tydligen är kända för sina drinkar. Utsikten var fantastisk, tyvärr kommer den inte till sin rätt på bild…

Drinkarna var redan inhandlade när jag kom, olika till alla. Jag är inte så förtjust i sprit, så hade tänkt ta en alkoholfri drink, men istället blev det två sippar av den de hade beställt, sedan fick de andra dricka upp den. Smaken var god, om man hade fått ta bort spritsmaken.

Vi försökte ta några gruppbilder, men kan inte påstå att vi lyckades något vidare…

Vi tre till höger är barnmorskestudenter, födelsedagsbarnet längst fram

Efter drinken gick vi vidare till Stationen för att äta middag. Det är Uppsalas gamla tågstation som byggts om till restaurang. Jättefint och supermysigt!! Sedan lite häftigt, för tågen går SÅ nära utanför fönstren. Men de har lyckats ljuddämpa jättebra, för man hörde inte tågen alls. De andra åt varsin förrätt och alla var nöjda. Även varmrätten mötte allas förväntningar. Jag åt kalvytterfilé med hollandaisesås, vit sparris och pommes. Köttet var jättemört, supergott verkligen!! Har tyvärr inga bilder härifrån, vi hade så fullt upp med att prata med varandra. Men är man i Uppsala tycker jag absolut man ska besöka Stationen!! ??

Idag börjar jag inte förrän 10:30, så ska ta en promenad nu på morgonen och göra lite skoljobb. Har också tagit lite bilder på lägenheten jag bor i

Pyttekök
Sängen är undanstoppad bakom ett hörn
Mittemot ”sovrummet” är vardagsrumsdelen

Nu väntar alltså en dag i skolan, sedan hemfärd. Kommer alltså att fira valborg i bilen… ? Men därför tänker jag köpa med mig en liten karamellpåse, det kan man väl ändå förtjäna. Sedan får jag väl fira valborg imorgon istället. Mysig kommer morgondagen att bli i alla fall, ska se Unicefgalan med min dotter (hennes pojkvän är med och spelar) och vi ska äta god mat och eventuellt massor med snacks och godis ☺️