Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Första kursen klar!!

Igår var sista dagen på första kursen. 15p avklarade av 90p, alltså 75p kvar. Sakta men säkert kryper jag mot mitt mål. Dagen igår bestod av föreläsning och övningar i stöd under förlossning. Vi fick träna och prova på varann att massera, instruera andning osv. En del av det var bekant för mig från mitt arbete som undersköterska på förlossningen, men det var ändå intressant och givande att få mer kött på benen. Jag tycker ju att det är viktigt att den födande kvinnan (och även partnern) ska känna sig trygga i förloppet och har sett i verkligheten hur stor betydelse det har för upplevelsen och utgången av förlossningen ??

Efter lunch var det dags för vårt första seminarium, där vi redovisade i grupp. Vår grupp hade gjort en powerpoint för att våra klasskompisar lättare skulle hänga med, samt som stöd för oss när vi pratade.

Jag är verkligen nöjd med Uppsala, om man bortser från att staden i sig ligger alldeles för långt hemifrån och att det är jobbigt och dyrt att åka fram och tillbaka och att bo borta. Men universitetet, det är topp. Har hittills bara positiva erfarenheter. Vår programansvarig har engagerat sig i min praktik och ringt runt och kämpat för att jag ska få göra all min praktik i Umeå. När jag hade varit sjuk och inte kunnat närvara, ringde hon upp mig ett tag efteråt för att höra hur jag mådde. Jag frågade då om jag kunde bidra till att försöka hitta praktikplatser, men hennes svar var att det skötte hon, jag skulle koncentrera mig på studierna. Nu har jag fått ALL praktik hemma och det är tack vare henne ☺️

Vår kursansvariga (denna kurs) är också en pärla. Engagerad, närvarande, alltid behjälplig om man har frågor. Vi känner alla att hon är mån om oss och att vi ska uppleva utbildningen positivt och uppmanar oss att säga till om något skulle kunna förbättras. Igår när vi var trötta och slutkörda efter en intensiv vecka, överraskade hon oss med att ha köpt karameller som en liten uppmuntran ?

Vi har denna vecka fått träffa nästa kursansvarig, som är en äldre barnmorska. Även hon känns inspirerande, nyfiken och lätt att ha att göra med. Jag satt och pratade länge med henne när vi var på förlossningen, hon hade jättemånga frågor kring arbetet i Umeå och jag tycker alltid det är trevligt när någon visar intresse. Det bådar alltså gott om nästa kurs, Den fokuserar på det komplicerade kring graviditet, förlossning och eftervård.

Idag är då en ledig dag, smhi har lovat 14-15 grader varmt och solsken, det ska dock blåsa tyvärr. Hursomhelst, jag hoppas att det stämmer, för jag planerar att sitta på balkongen i solen och lyssna på ljudbok. Jag tänker också att jag ska promenera runt i Uppsala, både för att bli bättre på att hitta (har säkert gått 3 mil extra på grund av att jag kommer vilse), men även för att se den vackra staden i solsken ☀️

Men först ska jag träna. Var tvungen att åka till gymmet igårkväll och scanna om mitt finger, så nu tar jag mig in ??

GLAD FREDAG!! ?