Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Fältstudier, trötthet och träning

Ännu en morgon här i Uppsala. Lyckas inte sova så bra som jag skulle vilja göra, vet inte vad det beror på… Kanske är jag så uppskruvad av allting att jag har svårt att slappna av, för trött är jag, helt utslut. Men det är så mycket nytt, bara att hitta dit jag ska är ett äventyr, sedan alla nya intryck och spänningen av att äntligen göra det jag vill. Man vill ju ta in så mycket som möjligt, få ut allt man kan av vistelsen, ställa 1000 frågor när man är i skolan osv. Igår hade min grupp seminarieförberedelser på förmiddagen och eftermiddagen spenderades på BB. Jag har inte tidigare varit så intresserad av arbetet på BB, men efter gårdagen och ett otroligt inspirerande samtal med en av barnmorskorna, känner jag att det nog skulle vara helt okej att jobba på BB. Förlossningen ligger dock fortfarande på första plats ?

Idag har vi på förmiddagen workshop, vi ska träna på Leopolds handgrepp, sätta CTG, lyssna på hjärtljud (bäbis) och vaginal undersökning. Det ska bli jättekul att få jobba ”på riktigt”, även om det bara blir på atrapper ? Under eftermiddagen ska vi vara på förlossningen, det ska såklart också bli kul. Särskilt att få jämföra om det skiljer sig från Umeå. Vi kommer att få vara med vid inskrivning och utskrivning, inte under själva förlossningen (tyvärr).

Lite bilder på lägenheten jag bor i medan jag är här

Kök
Sovrum/vardagsrum
Fönster och balkong mot innergård

Denna morgon börjar vi inte förrän kl 09:00, så jag tänkte att jag skulle leta rätt på gymmet och träna lite. Det som är positivt med medlemsskap är att de erbjuder träning på deras gym var man än är. Jag kan alltså träna här i Uppsala lika gärna som i Umeå, utan att det kostar mig något mer. Enligt karta ska det ligga ett gym bara 400m från där jag bor, så önska mig lycka till i letandet ?