Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Uppsala och vår

Så var jag då i Uppsala igen. Jag anlände i söndags under sen eftermiddag. Jag möttes av vår!! I centrala Uppsala, där jag nu bor, finns det inte en snöfläck så långt ögat ser. Jag upptäckte dessutom att det på ”min” gård, bor en jättefin hare. Jag tog mig friheten att könsbestämma haren, utan grundlig undersökning, det är en hona och hon bär nu namnet Vickan. Håller tummarna för att Vickan stannar här på gården under hela min vistelse ?

Vickan

Igår var D-day, det vill säga, dags för tentamen. Reglerna är avsevärt mycket striktare här än vad de var i Umeå. Mobiler avstängda OCH inlåsta. Allt kollades, man fick inte gå fram till katedern och röra något. Ingen fick lämna salen förrän 45 minuter av skrivtiden gått. Kändes som att man var i ett fångläger, lite överdrivet kanske, men lite frihetsberövade var vi ändå ? Tentan var svår, många frågor som krävde långa, utförliga svar. Men jag håller tummarna för att jag ska slippa göra den igen ??

När jag kom hem lyste solen allt den kunde, så jag satte mig på balkongen och njöt en stund. Tycker jag hade förtjänat det ☀️

Jag insåg också under gårdagen att jag MÅSTE ha en cykel, det går inte att använda bil i Uppsala. Att promenera är ju att föredra framför cykling om du frågar mig, men tyvärr tar det liiiite för lång tid. Sagt och gjort, jag gick ut på blocket och hittade denna pärla


Firade med att cykla till Burger king och köpte där min middag ??

Kvällen spenderades med förberedelser inför seminariet vi har på torsdag. Vår grupp har avsatt tid idag för att prata ihop oss och bestämma hur vi ska presentera vårt arbete. Jag avnjöt också ett varmt bad. Kan tillägga att jag till en början inte förstod hur man får igång duschen… Det kom bara vatten i badkarskranen. Men till slut lyckades jag, spaken var trasig, därav att jag inte förstod hur det fungerade.

Måste bara avsluta med en bild hemifrån. Min älskade hund, som ser allt levande som potentiella vänner. Saknar henne jättemycket, särskilt kvällstid i soffan och på promenader. Det är helt sjukt hur hon finns i mig, när jag rör mig i lägenheten här i Uppsala, rör jag mig som att hon finns här. Jag tar hänsyn till henne och blir nästan förvånad när hon inte är där. Längtar tills jag får komma hem till henne igen ❤️ Den här bilden är från när jag och min man var ute med henne i lördags. Ett väldigt fint möte ?