Är nu inne på dag 3 av föreläsningar. Det är ett högt tempo och mycket att ta in. Igår fick vi lära oss allt om reproduktionsorganens anatomi och fysiologi, lilla och stora bäckenet, skelettdelar, ligament, blodkärl och nerver. Dessutom lite endokrinologi, vilka hormoner som styr menscykel osv.

Idag har vi föreläsningar om etik och genus på förmiddagen och eftermiddagen spenderas med föreläsning om embryologi och placentafysiologi.

Under tiden jag är i Uppsala bor jag på ett lägenhetshotell, vilket är skönt. Jag kan rå mig själv, laga mat och man får ändå känslan av att man bor där, fast man inte är hemma. Kan dock inte påstå att det blivit några större kulinariska rätter, i och med att jag inte har lust att införskaffa massor med kryddor, smör att steka i och annat som gör matlagning enkelt. Igår till exempel blev det korv och makaroner i samma kastrull tillsammans med skinkost på tub. Detta förtärdes också i samma kastrull.

På mornarna och kvällarna har jag roat mig med att ta promenader, både för att det är skönt när man suttit en hel dag och för att utforska omgivningen. Uppsala är verkligen en vacker stad. Jättemånga fina gamla hus, kullerstensgator, gränder, slott. Det som har varit trist är att när jag tar dessa promenader har det alltid varit mörkt ute… Vilket gör att det inte är superkul att fota. Men idag ska jag försöka ta en promenad på lunchen och kanske kunna ta några fina bilder. Vädret är dock himla trist, mulet och grått, snön hänger i luften.

Att hitta i Uppsala är verkligen inte lätt. Det är så många smågator och kringelikrok. Trafiksituationen tycker jag är hemsk i Umeå när det är rusningstrafik, men det är ingenting motför Uppsala. Evinnerliga bilköer, hets, tutningar och när man dessutom inte riktigt vet var man ska, då blir det nästan otäckt…

Nu ska jag återgå till mina föreläsningar…

På återseende!!