Igår var de sista skälvande timmarna i skolan. 08:30-10:00, examinationsseminarium. Allt gick bra och hela gruppen blev godkända. Vi höll till på samma plan som sjukgymnasterna och i korridoren utanför finns en bana tejpad på golvet och längst bort har någon klistrat ett streck med ordet MÅL. Det var faktiskt vår lärare som kom på idén, att vi skulle ta kort på oss själva vid målstrecket när vi var klara. För då har vi ju faktiskt bokstavligt kommit i mål. Bra idé tyckte vi och anammade den helhjärtat ?

Nu är vi alltså klara, på riktigt. Ingen mer skola, ingen fler tenta, inga mer arbeten, inga fler föreläsningar. Det känns på gränsen till ofattbart, att vi är sjuksköterskor nu och att jag ska börja jobba som det om fyra!! dagar. Dessa tre år har krupit fram, samtidigt som det har gått jättefort. Jag har lärt känna massa fantastiska människor, både i klassen och på praktikplatserna. En del har jag kommit väldigt nära och dessa vill jag ha kvar i mitt liv, andra kommer jag bara glatt att heja på i lasarettskorridorerna. Vi är ju som sagt ett gäng som hållit ihop från första dagen. Vi hade sådan tur att vi blev indelade i grupp med varandra i termin 1 och har sedan dess alltid haft en jättefin sammanhållning, genom alla sex terminer. Inför tentorna har vi pluggat ihop, vi har klagat för varann, ställt frågor, peppat varann och stöttat när någon har haft det jobbigt. Tio minuter innan alla tentor vi någonsin skrivit, har vi samlat gruppen och lagt armarna om varandra i en ring. Önskat alla lycka till och skämtsamt och mycket ödmjukt viskat att vi är bäst. Gruppkram när den är som bäst ? Internt kallas denna grupp ”Bästgruppen”, lite festligare än ”basgrupp 4”, som var det officiella namnet när det begav sig i termin 1. Hälften av dessa fantastiska människor träffades igårkväll för att fira att sista skoldagen var avklarad. Jag körde bil, men såklart skålade även jag med bubbel.

Nu återstår alltså bara själva examensceremonin, där vi kommer att bli tilldelade diplom och sjuksköterskebroschen. Imorgon är den, återigen, ofattbart!! Blir lite nervös när jag tänker på det… ? men det ska väl förhoppningsvis gå bra.

Sjuksköterska, det är jag det!! ???