Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Slutspurten

Snart börjar sista veckan i skolan och den är ganska fullspäckad, inte med skolgrejer, men andra saker som relaterar till examen och jobbstart. På måndag är det kick-off med nya jobbet, gynavdelningen på NUS, på tisdag ska vi fira sista skoldagen med ”Bästgruppen” (den första basgruppen i termin 1, vi har hållit ihop alla tre åren), på onsdag blir det förberedelser inför examenscermonin och det efterföljande fikat.

Jag kan knappt fatta att jag står vid slutet av min resa nu, att tre år har susat förbi, att jag klarat alla tentor, all praktik, all skola och på torsdag kan jag kalla mig sjuksköterska om någon skulle fråga vad jag är/jobbar som.

Sista tiden har dock varit ganska tuff, gjorde ju fem veckor på rättspsyk, en väldigt speciell avdelning. Känner att jag inte alls var rätt person där, inget jobb för mig. Men jag måste säga att jag verkligen beundrar personalen, fantastiska människor, som absolut är rätt personer på rätt plats. Sedan skrev vi den teoretiska delen av NKSE, en tentamen som baseras på alla tre år vi gått i skolan. Pressen var enorm och jag kände efteråt att det inte gått så bra som jag velat. Men en fredag, två veckor efter skriven tenta, kom resultatet. Jag smög in på toaletten på rättspsyk och öppnade listan… godkänd, mitt nummer var godkänt!! Läste säkert om resultatet tio gånger och dubbelkollade att jag läste på rätt rad, uppdaterade sidan ifall det skulle ha blivit något fel osv. Men varje gång stod det G som i GODKÄND.

Nu var det öppet mål, bara att dribbla bollen i sakta mak och rulla in bollen!!

Samtidigt som allt detta hände kom sommaren. Först smög den sig lite, sedan slog den till med all sin kraft. UNDERBART!!!! Jag älskar sommaren, lukterna, solen mot huden, ljuden, allt som har med sommaren att göra.

Loka hittade en badboll

Svettigt, men underbart!!

Med sommaren följer trädgårdsfix och dylikt. Det har blivit en hel del av den varan, samt att vi känt att våra gamla trädgårdsmöbler inte kanske är de allra finaste längre. Så vi har så smått kikat lite efter ett nytt set. Jag och dottern var på IKEA för att köpa husgeråd till hennes nya lägenhet och då passade vi på att även titta vad de hade att erbjuda på uteplatsavdelningen. Vi hittade endast ett set som jag tyckte om.

Tyckte att det var både fint och rimligt i pris. Min man var dock inte lika imponerad, han tyckte att det kändes lite rappligt, så vi är tillbaks på ruta noll igen…

Ja ja, sommaren fortsätter oavsett, det är en spännande tid här framöver, men just nu är det lördag och jag ska ut och njuta av solen som lyser på mig.