Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

En gjord, en kvar…

Det närmar sig sluttampen i skolan nu. I torsdags gjorde jag den nationella kliniska examineringen som alla sjuksköterskestudenter får göra. Det innebär att vi under tre timmar har omvårdnadsansvaret för en patient vi aldrig träffat. Vi ska läsa på om patienten, planera och prioritera åtgärder och utföra dem, ta kontakt med andra yrkeskategorier om så behövs, dokumentera osv. Det vill säga, vara  sjuksköterskor. Efteråt blir man förhörd av en klinisk lärare som frågar upp kring allt man har gjort, vilka lagar man arbetat efter, vilken evidens man jobbat efter, patientens delaktighet, etiska utmaningar mm. Var väldigt nervös innan, men allt gick bra, så jag blev GODKÄND!! ?

Nu har vi bara EN tenta kvar och det är den stora nationella tentan som bygger på allt vi läst dessa tre år. En riktig rysare… ? Gruvar mig SÅ mycket och tankarna  åker lätt mot vad som händer om man inte klarar den. Vad händer i sommar då? Får jag jobba som sjuksköterskeassistent, eller blir det ännu en sommar som undersköterska? Och då ställer man ju inte bara till det för sig själv, utan även för arbetsplatsen man tagit jobb på, som räknar med en i sommar… Usch, många jobbiga tankar. Att inte klara den är inte ett alternativ. Men tänk om… ?

Påsken kom och påsken gick. Jag jobbade tyvärr alla påskdagar, men hann ändå med lite bakning och pyssel ?

Muffinsbakningen blev det också, med lite hjälp från nedan??? ?

Praktiken inom hemsjukvården är nu över, två veckor gick snabbt. Det var ganska tur, tyckte inte att det var den roligaste praktiken. Men hade en jättefin handledare som lärde mig mycket. Men för mig blev det lite för mycket bilåkande och för lite patientkontakt. Det som händer nu är att jag ska göra min psykiatriplacering och den gör jag på rättspsyk, slutenvård. Vet inte alls vad jag ska förvänta mig, utan kommer att infinna mig på introdagen imorgon som ett frågetecken och hoppas att jag går därifrån med lite mer på fötterna.

Avslutar med två bilder från veckan. Djur och natur, finns det något bättre? ❤️

Vår fina, lite speciella kisse. Som med åren blir mer och mer gosig ? Sedan en bild från en tidig morgonpromenad, där dimman låg som ett filter på åkrarna och solen gjorde sitt bästa för att lysa igenom. Synd att det vackra inte riktigt kommer till sin rätt på en bild…