Långhelg, så himla skönt!! Hann storstäda och tvätta massor i fredags, alltid härligt att ha saker och ting i ordning inför helgen tycker jag. Sedan är det tyvärr sådant väder att det inte spelar någon roll hur mycket man dammsuger, det är konstant grusigt ändå. En av få nackdelar med att ha hund… Men imorgon drar jag och Loka till Ö-vik och mina gamla kollegor, där kommer pälsen att kortas ned betydligt. Mindre grus för mig och mindre obehag för vovve. Win win! Utlovar före och efter bilder ? Lördagen sedan spenderades med att vårfixa cyklarna, har ingen egen cykel, men får låna sambons när jag behöver. Min nästa praktik är på ett äldreboende väst på stan och där är det dåligt med parkeringar. Eller det finns, men för 50kr/dag, inte skäligt tycker jag, när jag kan ta mig dit på cykel, gratis. Mitt på dagen fick vi fikafrämmande, mycket trevligt!! Vi hade bullat upp med, tre sorters kakor, bullar och citronsockerkaka ? Till middag hade jag lite känning av magen, det vill säga lite magont. Säkert för att jag ätit för oregelbundet och inte lyckats hålla mig från att äta goda mackor… Så jag gjorde en tomatsoppa som faktiskt blev riktigt god!

TOMATSOPPA

2 morötter, skurna i slantar

3 salladslökar, hackade

1 burk passerade tomater

Vatten i lagom mängd

Pasta

Rester av köttfärssås

1 grönsaksbuljongtärning

Salt, peppar, timjan, vitlökssalt och red curry paste

Jag kokade morötterna tills de mjuknade, hällde bort nästan allt vatten och mixade dem till en jämn röra. Adderade de passerade tomaterna, lite extra vatten, salladslökarna och kryddorna. Det fick koka upp och då satte jag i pastan. När den var lagom i konsistensen lade jag i köttfärssås. Det fick puttra en liten stund till och voilà! Min egen tolkning av minestrone.

Idag, söndag, ska jag försöka kämpa med det skriftliga arbete vi ska lämna in till skolan. Vi ska skriva utifrån praktiken kring två ämnen. Personcentrerad vård och omvårdnadsprocessen. Känner otroligt lite pepp på den… Men först en långpromenad med vovve ??‍♀️?