Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Plantering

I år ska vi plantera massor! Både sådant som går att äta och sådant som bara är vackert att se på. Vi har sedan förra året sex pallkragar, de ska få agera hem till rödbetor, morötter, potatis, lökar (av alla sorter), sockerärtor, kryddor osv. Planen var också att vi skulle köpa ett mindre sortens växthus, men ekonomin satte lite käppar i hjulen tyvärr… Jag tycker det är så mysigt med växthus och säsongen kan ju starta lite tidigare och pågå lite längre. Men men, det blir kanske nästa år i stället.

Vi har försått en del av det vi ska plantera, hela arbetsbänken är full i köket. Gruvar lite för när vi ska dela plantorna till fler krukor. Det kommer att bli fullt!! Får nog ge bort en del.

Rödbetor

Gräslök

Nejlikor

Morötter

Vi har också tagit frön från romantica tomater, som är min absoluta favorittomat. De står på toaletten och gonar sig (det är varmast därinne) och ska sedan silas så den skyddande gelén runt fröna försvinner. Sedan åker de ned i jorden också ? Ska bli spännande att se om det fungerar, har aldrig provat att sätta tomater så mycket från grunden förut ?