Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Julbelysning

Alltså, hur länge får man ha uppe julbelysningen? Nu menar jag inte julstjärnor och adventsljusstakar i fönstren, utan utebelysningen.

Det lyser ju upp i vintermörkret och är mysigt trots att julen sen länge är över. Min åsikt lutar som synes mot att det är helt okej att ha en eller två slingor igång även efter december. Vintern är så mörk och trist så vi behöver dessa små ljusglimtar. Men vad är gängse kutym? Och om det inte är accepterat att ha ljus efter julen, när ska de då bort? Är det samma regler som för övrigt julpynt? Det vill säga tjugonda knut. Eller finns det ett senare datum för sådant som inte skriker tomte och julafton? Tja, det kanske är så att alla får bestämma för sig själva, utan att någon dömer. Det vore ju trevligt ? Så jag beslutar att ha uppe de glimrande stjärnljusen en liten stund till, för de gör att vinternatten känns lite mindre mörk, kall och ogästvänlig.