Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Jul, nyår, vinter

Vinter, vinter, vinter… Det är två och en halv månad sedan det var första advent. Om man tänker på hur snabbt tiden har gått sedan dess, kan man någonstans känna hopp om att det lika snart ska bli sista april och valborgsmässoafton, då tidsrymderna är ungefär lika långa däremellan. Men ändå känns det långt bort tills vi får promenera på snöfria gator… 😕

Julen var trevlig, hela familjen samlad och en barnmorska som fått tre dagar ledigt precis just då. Årets pepparkakshus tog sin inspiration från filmen Hajen och prydde, som vanligt, köksbänken 😊

Juldagen bjöd på pizzabak i nya ugnen 😋

Nyårsafton däremot spenderades på arbetet, men lite firande hann vi med. Det blev några små kex och lite ”bubbel” 🥂

I hundvärlden har det inte hänt så jättemycket, det är ju vinter. Den gamla hunden är okej med vinter, hon är okej med nästan allt, mycket godmodig. Den lilla hunden däremot, han avskyr alla väder som inte involverar vindstilla, solsken och 25 grader varmt. Då får man istället försöka förgylla dagarna med polare istället. Dixon har två bästisar, den äldre gentlemannen Kotten och den jämngamla härliga Herta 😍

Dixon har också hängt med på både restaurang, fik och frissan 😅

Vad gäller livet som barnmorska, så har det varit bråda dagar. Upplevelsen har varit att alla barn vill födas alla dagar. Ett jämnt kaos. Men roligt är det fortfarande, de gånger man känner att man ges tid och möjlighet att faktiskt utföra det jobb man är där för att göra.

Snart är det semmeldagen, jag och en kollega planerar att bjuda våra arbetskamrater på hemgjorda semlor. Jag har därför bakat måååånga bullar och min kollega kommer att ta med fyllningen. Självklart behöver man provsmaka 😋

Spoiler alert… Det blev gott!!

Det som har hänt i nutid är alla hjärtans dag. Jag blev utbjuden av mannen på dejt. Middag på Orangeriet och sedan en kall, kort promenad i stan.

Ja, det var vintern hittills i en mycket komprimerad form. Som tur är har vi en spanare, ifall något mer intressant skulle hända som man kan skriva om. På återseende… ☺️