Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Förlossningen

Så var jag tillbaka på förlossningen, där jag jobbat som undersköterska under hela min sjuksköterskeutbildning. Fast nu är jag där i rollen som barnmorska, eller blivande sådan i alla fall. Jag trivs så himla bra där, har sagt det förut, men det är något speciellt med förlossningen, människorna som arbetar där, lokalerna, de blivande föräldrarna, det är magi i väggarna. Trots allt detta fantastiska, är det otroligt påfrestande att vara student där. Ett nästan konstant adrenalinpåslag, hjärnan går på högvarv för att minnas alla rutiner, greppa hela bilden och ha koll på precis allt.

Det är jätteroligt, men också skrämmande, svårt, ibland omöjligt och alldeles alldeles underbart. Har hittills hunnit med 5 förlossningar och ett kejsarsnitt. Rätt så bra på sju dagar. Idag var jag på snittet, väldigt intressant att se hur det går till. Det var ett planerat snitt, så mamman var vaken och fick sitt barn på bröstet när det var ute och vi hade konstaterat att det mådde bra.

Känslan när man kommer hem på dagarna/kvällarna är total utmattning, samtidigt som man är helt speedad och jag har jättesvårt att varva ned. Det betyder att sömnen uteblir litegrann, men är turligt nog ledig tre dagar till helgen. Ska bli skönt att få försöka koppla av lite mer sammanhängande, sista dagen kanske det funkar i alla fall.

Nu sängen. God natt!! ?