Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Näst sista dagen

Snart börjar skolans sista dag för den här gången. Även om det är jättekul och vi lär oss jättemycket och jag känner att det är i det här jag hör hemma, så är jag SÅ glad att den här vistelsen lider mot sitt slut. Den här veckan har varit tung, det sliter att vara hemifrån, vara på alerten och att mer eller mindre aldrig känna riktig avslappning ?Att inte kunna göra de hemtama uppgifterna, där man gör saker utan att tänka, för allt går på rutin. Sedan saknar jag ju såklart alla där hemma extremt mycket. Men nu är det nära, får snart åka hem!! ?

Ikväll ska jag dammsuga lägenheten och packa in i bilen allt som jag inte behöver för att ta mig igenom sista dagen. Min resväska (läs dotterns resväska, då mamman aldrig reser och därför inte äger någon) ser ungefär ut som garderoben hemma. Kan inte påstå att ordning och reda har varit en prioritet ?

Ett fenomen här i Uppsala, som händer mig två gånger per dag, är de nedfällda bommarna vid järnvägen. Åt vilket håll jag än ska, vid vilken tid jag än ska över, så är bommarna nere och man får vänta på att tåget/tågen rusar förbi. Det måste gå ett tåg var femte minut, eller så har jag extrem otur…

Min Uppsalaritual

Snart dags att bege sig mot Akademiska. Idag ska vi förkovra oss i CTGregistreringens värld. CTG är den övervakning man har på barnet medan det fortfarande ligger i mammans mage, den läser av barnets hjärtljud, så man får reda på puls och hur variabilitet. Sedan mäter den också värkarbete, så man ser hur ofta och hur långa värkar kvinnan har. På eftermiddagen har vi föreläsning om något som jag inte minns… ?