Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Akademiska sjukhuset

Jag har inte behövt besöka så många sjukhus, faktiskt bara NUS fram till nu. NUS är ändå ett relativt fint sjukhus, i alla fall delen som jag jobbar i. Den är renoverad 2010 och det är fräscha, genomtänkta lokaler. MEN, den mesta konsten är jag inte superbegeistrad i. Vissa tavlor och skulpturer är rent utav skrämmande. Det finns till exempel en tavla på en flicka, som hänger på BB. Konstnären är säkert duktig, men flickan ser lite ut som någon från en skräckfilm… ? Och jag är av åsikten att konst på sjukhus ska vara glad, bjuda till positiva tankar och hopp. Gärna färgglatt och förtroendeingivande. Definitivt inte ge en stora darren. Där har Akademiska lyckats, i alla fall på kvinnokliniken. Där finns en skojig trumpetliknande figur och på denna figur finns massa fina budskap. Exempelvis ”Alla borde ha en hund” (det tilltalar ju mig). Vet inte om det är konstnärens budskap, eller om folk genom tiden har skrivit små visdomsord på den här figuren. Men fint är det!! ?

Sedan min favorit, en ko. En färgglad, vacker kossa, som också den har massor med fina budskap och visdomsord skrivna på sig. Blir glad varje gång jag går förbi den. Tyvärr dålig bild då ljuset förstörde för mig. Ska prova på nytt imorgon.

?

Skulle önska att alla sjukhus och äldreboenden tog efter och att de skulle våga vara lite alternativa. Sedan är ju konst väldigt subjektivt. ”Beauty is in the eye of the beholder”, klychigt med väldigt sant. Så hur märkligt den än verkar, kan det faktiskt vara så att bara för att jag tycker något är fint, betyder inte det att alla andra gör det också ☺️

Tog ju en löprunda i morse, blev bara 2.5 kilometer, men sprang istället i lite snabbare tempo. Riktigt svettigt, men skönt efteråt

Stretching efter löpning

Imorgon föreläsning på förmiddagen och workshop på eftermiddagen. Då ska vi träna på stor blödning och skulderdystoci ?