Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Ny roll, nytt jobb

Har snart hunnit jobba en månad på nya jobbet. Inskolningen varade i tre veckor, men nu står jag på egna ben. Som tur är finns det alltid erfarna barnmorskor på BB ifall man behöver fråga om något, vilket händer minst en gång per pass. Jag jobbar alltså på gynavdelningen, dit kommer kvinnor i alla åldrar, dels för att göra kirurgiska ingrepp, men också för aborter, missfall, blödningsrubbningar, problem i tidig graviditet mm. Så patienternas åldrar varierar verkligen vilket är stimulerande och roligt. Vårdtiderna är relativt korta, det göra att man måste skapa en trygg känsla och ett förtroende hos patienten ganska snabbt för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Ibland kan det vara en utmaning, men för det mesta tycker jag att det brukar gå bra ?

På midsommarhelgen gjorde jag mina första ensamma pass ? varav midsommardagen var ett dubbelpass, alltså från 06:45 – 21:30. Det gick bra att jobba, men jag var väldigt slut dagen efter, som var en ledig dag turligt nog. Vi firade aftonen med lite knytis

Sedan kom då äntligen legitimationen!! Först då kunde jag klä mig i min fina brosch och den nya namnskylten ?

Har unnat mig en examenspresent också, en ny bil!!! Är otroligt nöjd, har ju velat ha en ny bil ett bra tag nu. Även om det inte direkt var något fel på den gamla, har trivts jättebra med den också, men den började få skavanker här och där och kändes inte helt driftssäker längre. Så får jag presentera…

Ute i naturen och på gården blommar det för fullt. Det är så underbart och man vill att det aldrig ska ta slut. Jag kan bara sitta ute på altanen och njuta av att det är så härligt med sommar. Bästa tiden verkligen!! ???

Himlen bjöd på en vacker regnbåge också för någon vecka sedan

Skogen är också magisk så här års, lukterna, ljuden. Det som är märkligt med ljuden i skogen är att det på en och samma gång är knäpptyst OCH öronbedövande ljud. Hur är det möjligt? Lyssnar man i skogen kan man höra fåglar, prassel och sus, samtidigt som man hör ett knäpptyst lugn. Härligt är det i alla fall

Som en magisk portal in till en annan värld

Men nu är det dags att fortsätta med morgonbestyren. Det är lite jobbigt att jag och min man har så olika dygnsrytmer, han är ledig och jag jobbar. Det gör tyvärr att jag sover alldeles för lite för jag vill också vara uppe på kvällarna och det är svårt att lägga sig när någon annan prasslar på. Men men, till sist somnar man av utmattning ?

Nu promenad!!