Vi har börjat nu med uppsatsen. Jag och en klasskompis har valt att skriva om sjuksköterskors upplevelse av att identifiera kvinnor utsatta för våld i en nära relation. Ett viktigt och intressant ämne, som gör en ganska arg mellan varven. Det är ju inte tvärlätt att ställa frågan; Är din man elak mot dig? Slår han dig? Utsätter han dig för psykisk misshandel? Men ändå jätteviktiga frågor om misstanken finns där. Därför har vi valt att ta reda på hur sjuksköterskor känner just inför att eventuellt måsta ställa dessa frågor och fånga upp de här kvinnorna.

När man sitter på bibblan en hel dag är det av största vikt att det finns vissa saker nära till hands. Dator, böcker, anteckningsblock, penna och kaffe är det allra nödvändigaste. Det blir rätt trångt…


Men finns det hjärterum, finns det stjärterum!!

Hjärnan blir dock ganska mosig efter att ha suttit en hel dag och försökt skapa reda i ett kaos. Innan man har fått koll på hur man ska skriva på ett korrekt sätt och innan man har bestämt vilka artiklar som ska vara med osv. Så väl hemma blir det inte mycket gjort… Tunnpannkakor till middag och små kladdkakor för att fira kladdkakans dag, det var allt som åstadkoms efter dagens slut. Tur jag var och tränade på morgonen!

Kvällen tillbringades således i soffan med familjen, ”Hela Sverige bakar” på TV och en katt i knät

Man kan ha det sämre ändå!

Denna dag kommer att spenderas på liknande sätt, endast maten och TV-programmet som byts ut.