Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Höst osv

Hösten är här, det finns inga förmildrande omständigheter, det är ren och skär fakta… Hösten i sig är vacker, klar luft, färgsprakande träd, prassel på marken. Men bara vetskapen om att hösten banar väg för vintern, gör att jag har svårt att njuta av den. Vintern ligger på lur och bara väntar på att få slå klorna i oss, den vakar över hösten, redo att ta över och vissa dagar kan man nästan känna lukten av den. Usch, jag tycker verkligen illa om vintern. Visst kan den vara vacker att se på, men att leva i den… nä, det gillar jag inte.

Skolan rullar på, vi har precis haft första tentan och har redan hunnit börja med nästa kurs. Det märks redan, trots att det är nästan ett år till vi tar examen, att det snart är över. Planer på examensmiddag, vem som ska hålla tal på sittningen, beställning av broscher, är frågor som florerar i våra facebook-grupper. Tydligen måste man vara ute i väldigt god tid för att få den lokal man vill ha. Lite peppande är det ändå, tanken på att snart vara klar, att få söka ett ”riktigt” jobb, med en egen legitimation. Ja ja, det är några tentor och praktiker och kliniska moment som måste klaras först, så bäst att inte ropa hej riktigt än ?

Förra helgen hade jag besök av min favorit från gymnasietiden, vi träffs verkligen inte ofta, typ en gång vart femte år eller så. Men varje gång vi ses är det som att tiden stått stilla, vi hakar på där vi slutade sist.

Tre amigos, vi var med varann varje dag under hela gymnasiet. De bästa vännerna ☺️ Nu är vi vuxna och lever lika, men ändå olika liv. Vi är samma personer i grund och botten, men med mer livserfarenhet.

När man får så fint främmande måste man ju baka något gott. Jag testade göra en tigerrulltårta, med philadelphiafrosting och krossade oreokakor i. Den blev helt okej.

Mina djur tar hösten med ro, de hetsar inte upp sig över att det snart är vinter, det är inget som stör deras avslappning. Tack vare det kan man själv också glömma den annalkande vinter för en liten stund och njuta i soffan med en mysig katt eller hund❤️

 

Nu är det fredag igen och helgen kommer att bestå av utestädning, det vill säga, ställa bort utemöbler, kratta och ta in pelargonerna. Längtar redan till våren när allt detta får tas fram igen. Men först ska jag försöka njuta lite av hösten ???