Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Sista dagen

Idag är mitt sista arbetspass för i sommar… Sedan är det tillbaka till skolan om fyra dagar, så en kort semester innan plugget blir det i alla fall. Fast sista dagen är en sanning med modifikation, har bokat upp mig på extrapass redan nästa vecka ? Det får vara hur det vill, det är ändå sista dagen för i sommar, som månadsanställd. Därför tänkte jag att jag skulle hinna både baka kakor till idag och städa igår. Tiden var knapp och jag var stressad och är det inte då det strular som mest? Inget flöt på riktigt som jag ville och mitt i all stress händer detta…

Jag håller i mjölpåsen, inte under den, utan i påsens hals. Pappret håller inte och mjölpåsen dimper ned på golvet. Har inte tid att stanna upp för att ta bort det värsta, vilket resulterar i att jag även går runt i och drar runt mjölet i hela köket. Så behövde jag inte städa innan, så behövde jag det då. Men jag hann med allt och kom i tid till jobbet. Resultatet blev också bra

Förutom att smaka dessa godingar försöker vi leva nyttiga livet i en period nu. Vilket betyder inget godis, inget fika, inga snacks, ingen skräpmat. En gång i veckan får vi dock synda, men i rimliga mängder. Därför bakade min dotter nyttiga bollar igår, gjorda med nötter och mandel som bas och med smak av citron och kokos. De blev riktigt goda!!

Men att säga att de ersätter ett ”riktigt” bakverk, eller en godis, det är att ljuga grovt.

Jaha, klockan är 05:37, dags att morgonpromenera hunden och sedan kasta sig iväg till förlossningen för ett låtsas-sista-pass ?