Tiden flyger iväg, jag har hunnit jobba en och en halv vecka redan. Det har varit fullt upp på jobbet mestadels. Avslutade veckan i fredags med ett dubbelpass. Kvinnokliniken är tyvärr inget undantag och således inte förskonade från personalbrist. Allt det här är verkligen trist, när jobbet är jättekul, kollegorna hur bra som helst. Men stämningen solkas av att människor är utarbetade, trötta, arga och frustrerade. Med all rätt också. Barnmorskorna tvingas till att förkorta sin semester till endast tre veckor och när den blir får de veta bara några veckor innan, vilket gör att det blir svårt att planera sin semester, boka hotell, resor, stugor osv. Många tvingas jobba extrapass för att täcka upp hål i personalstyrkan. Förlossningen, den del av kvinnokliniken jag jobbar på är ju i stort en akutavdelning, i den bemärkelsen att det mesta vi gör är oplanerat och det är omöjligt att förutspå hur dagen/natten kommer att utveckla sig. Detta kräver personal! Forskning har visat att mammor som får personstöd genom hela förlossningen, det vill säga att någon är i rummet hela tiden, är mindre benägna att behöva farmakologisk smärtlindring. Det minskar även behovet av sugklocka och bristningar. Summa sumarum, god personalstyrka ger bättre vård och minskar riskerna för komplikationer.

Nog klagat…

I veckan var en gammal kollega på besök och med sig hade hon ägg!! De har höns på sin gård, hönor som mår bra, som får springa ute, som får bra mat och herregud vilken skillnad på äggen från de man köper i affären. Gulan är så GUL, tänk om man alltid kunde få ”riktiga” ägg!! Bakade en rabarberpaj för att fira ?

Vi har även fått godsaker på jobbet. Vi hjälper en forskningsgrupp med diverse saker och för det blev vi tackade med en jättestor härlig fruktkorg. En annan undersköterska hade samma dag bakat en superhärlig sommartårta ?

I helgen har jag varit ledig och vi har mest bara slappat. Långpromenader har det blivit förstås och några av tomatplantorna har fått flytta ut, samt persilja, dragon, och gräslök. Vi lyxade lite och köpte några pelargoner och lobelior också. Det är så vackert att dekorera bro och altan ☺️

Igår var vi hos min sambos kollega och grillade. Vädret var fint, men det blåste lite väl kallt… De bodde dock jättefint, med utsikt över vattnet.

Nu ska jag skynda mig att dricka upp kaffet så jag hinner ut på promenad innan regnet kommer ??