Vi är ju ute på praktik igen. Denna gång är jag på ett äldrecenter. Sjuksköterskearbetet skiljer sig rätt mycket mellan kommunal äldreomsorg och landstingsdrivet lasarett. Jag vill inte riktigt uttala mig om vilket jag tycker bättre om än, har bara hunnit vara fyra dagar på äldreboendet. Sedan är det väl som med allt annat, att det finns fördelar och nackdelar med bägge ställena. Jag trivs bra med min handledare och jag lär mig massor ? Och som alltid första veckorna, är huvudet galet trött när man kommer hem. Men någorlunda i fokus när det behövs.

Cyklar till ”jobbet” varje dag nu, då det inte finns någon vettig parkering i närheten. Det här med att cykla är livsfarligt! Alla andra cyklister förutom jag verkar vara födda på cykelsadeln och åker fram som jehun, utan varken rim eller reson. För mig, som senast cyklade för tjugo år sedan, är det förenat med nära döden upplevelser nästan varje dag ? Förutom det är det helt okej att cykla. Men jag kommer för alltid att anse att promenade eller bilkörningen är det överlägset bästa sättet att ta sig fram i livet!