Mina djur och alla djur överhuvudtaget (gissar jag), är ju livsnjutare av rang. Vi har mycket att lära därifrån. Vi i vårt liv har lätt för att gräma oss för det som har hänt, som inte blev riktigt som vi hade tänkt oss. Eller att vi tänker, fokuserar och oroar oss för både det som ska hända och det som eventuellt kommer att hända. Det här med att leva i nuet och ta vara på det lilla i stunden, det är vi människor rätt så dåliga på, i alla fall jag. Och tänk så mycket vi missar… Jag är expert på att inte kunna slappna av, så istället för att njuta över att jag har en timme till att bara slappa, fokuserar jag på att jag snart måste kliva upp och göra det och det och det. SÅ dumt!! Undra om det går att öva sig att bli bättre på det?

Mina djur kan det i alla fall, grejen med att leva i nuet. Dåtiden och framtiden existerar inte. De njuter och lever nu. Glädjen över att få vara på diskbänken och dricka rinnande vatten till exempel

Eller nöjet av att få bli klappad och ompysslad

Nä, det är dags att ta tag i nuet, att uppskatta det som händer här och nu! ?