Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Skönt med helg (i en dag)

Så var första veckan på praktiken avklarad. Puh! ? Mycket nytt att ta in och lära sig, exempelvis rutiner, var allt finns, journalsystem och mycket mer. Så efter fem dagar är man rätt så mör, minst sagt. Hjärnan har gått på högvarv, man vill ju inte göra nåt fel, särskilt inte gentemot patienterna ? Med andra ord, den här lördagen var efterlängtad!! Har bytt pass med en klasskamrat, så jobbar imorgon, men en dags vila ska jag väl klara mig på, eller? Hursomhelst, idag har vi gjort lite ärenden på stan och när vi hade sprungit i flera affärer, på jakt efter en perfekt foundation, var vi fika sugna. Så det blev ett stopp på Espresso house ?

Blev inte direkt såld på deras chokladboll, men mysigt ändå. När vi kom hem storstädade vi, mycket behövligt. Det har blivit åsidosatt hela veckan… Sedan hjälpte jag min dotter att fixa en tårta till hennes kompis som fyllde nitton i torsdags. Både jag och sambon blev supersugna på den och i och med att vi inte kommer att få smaka, så gjorde jag ”mina” småkladdkakor, som vi tar som efterrätt tillsammans med tårtfyllningen. Tårtan är alltså en chokladbotten med ett kolalager och ett hallonlager. Runtomkring är det en lös tryffel på marabou mjölkchoklad.

Vi får då bara använda fyllningen som topping istället ?

Nu sitter vi med varsitt glas vin, jag och min man och väntar på att pastan ska koka klart. Det blir italiensk mustig bolognese, med pasta och riven parmesan ? Efter det soffan och en film. Bitvis hetsig lördag som nu börjar lugna ned sig, känns riktigt skönt! ☺️ Trevlig helg!!