Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Förlossning

Så var jag helt plötsligt inne i slutpraktiken. Börjar med tre veckor på förlossningen i Umeå, varav jag gjort nästan två. Sedan bär det av till Skellefteå för de fyra sista. Nu gäller det alltså att skrapa ihop till 50 förlossningar ? och hittills måste jag säga att det har gått segt… Är nu uppe i 22. Igårkväll fick jag min 22:a förlossning. Blev inkastad på en sal i slutet av kvällspasset. En förstföderska, där förloppet gått mycket fortare än beräknat. Det roliga är att jag känner att jag blivit tryggare i mitt sätt att förlösa, att guida kvinnan och att hålla koll på både barn, mor och partner. Stannade kvar och suturerade bristningarna som blev också, så klockan var närmare midnatt innan jag kom hem. För när man väl är klar inne på sal, då har man all dokumentation kvar.

Med lite praktiktid kvar och en ganska stor stress över att få ihop alla förlossningar, så somnade jag inte förrän vid 01-tiden, vaknade 06 och ringde direkt förlossningen för att höra hur läget var där. Det var lugnt just nu. Bad dem hälsa dagpersonalen att slå mig en pling så jag kan komma in tidigare, ifall det skulle bli någon förlossning. Annars går jag på ett nytt kvällspass 13:30. Hade varit skönt att få ihop två till tre förlossningar idag, så det rasslar till lite.

Annars då? Tja, inte mycket annat händer… Min dotter är sjuk, kanske corona, kanske vanlig sjukdom. Skickade iväg ett uppmuntringspaket till henne som kom fram för någon dag sedan. Mycket uppskattat!! ?

Min man har fått agera rörmokare. Toaletten har stått och läckt efter spolning. Han inspekterade och kom fram till att en packning behövde bytas. Äckligt…. Men han var vid gott mod och resultatet blev superbra!!

Så fort solen är framme, försöker vi njuta av den så mycket som möjligt. Kissemiss har nu för tiden avancerat till den allvetande skräphögen ?