Vi har fått jordgubbar, väldigt mycket jordgubbar ? Det är vi tacksamma över! I affären kostar de så mycket och i det egna ”landet” är de så få. Men nu när vi fått flera liter kände jag att vi kunde unna oss att både göra saft och sylt. Så i förrgår saftades det, eller egentligen stod bara jordgubbarna och gottade sig i sockrat vatten ett dygn, för att sedan silas och hällas över i iskubspåsar. Supergod, helt naturlig saft! ? Igårkväll kokade jag sylt. Eftersom ingen i familjen uppskattar hela jordgubbar i sylt, mixade jag bären litegrann innan jag kokade dem med syltsocker. Mums! Så ikväll ska vi inviga sylten med tjockpannkaka och bacon.

Vi har dessutom fått 1,5kg hjortron som ligger i frysen och väntar på att få bli sylt. Så himla lyxigt!

Har en ledig dag idag som endast ska ögnas åt rekreation, blir eventuellt en sväng på gymet, men resten av dagen kommer troligtvis att tillbringas i soffan med Bruce Springsteens självbiografi ? Några hundpromenader blir det också förstås