Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Intensiva dagar

Jag hann bara nämna att det var tråkigt med lugn på jobbet så tog det fart. Är det därför man alltid ska säga ”peppar peppar, ta i trä” efter att man uttryckt sig på det viset? ? De sista dagarna har varit rätt så kaosiga, med lite personal och hög arbetsbelastning. Allt har gått bra och jag tycker egentligen att det är roligt att jobba under dessa premisser. Men ännu roligare hade det ju varit om man känner att man räcker till för alla, även för sig själv… För det blir ju så, att om det är mycket, så hinner jag inte dricka, äta, uppdatera mig så jag vet vilka nya som kommit osv. En till personal hade kunnat avhjälpa detta, synd att kvinnokliniken inte tycks se problemet… Och visst, det fungerar, men till vilket pris? Och hur länge?

Ikväll offrar jag en av mina två lediga dagar för att gå in och jobba då det inte finns personal alls till kvällspasset. Jag gör det för pengar, för egentligen känner jag att jag inte orkar, både min kropp och min mage skulle behöva vila upp sig lite och en dag är för lite. Men det ger både bra med pengar, sedan känner jag även ett ansvar över alla blivande föräldrar som har rätt till en bra vård och mina kollegor, som utan undersköterska skulle få en riktigt tuff kväll.

Till något trevligare ? Min dotter fick två trisslotter av mormor och morfar och till vår förvåning var det vinst på bägge!! ? Dessutom 300kr!! på den ena och 60kr på den andra. Storvinst med andra ord ?

Nu ska jag ut i skogen med vovve, tänkte försöka mig på en löprunda om kroppen tillåter det, behöver frigöra lite endorfiner.

Trevlig helg!!