Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

Tentaplugg och pengaångest

Vi har som sagt ingen schemalagd skola nu, utan är släppta vind för våg för att själva planera och utföra det som behövs för att klara en 22,5 poängs tenta. Som tur är har vi varann. Den första basgruppen vi blev indelade i, i termin ett, håller fortfarande ihop och nästa vecka ska vi sammanstråla för att gå igenom gamla tentor tillsammans ? Har såklart börjat plugga redan på egen hand, tar min mamma till hjälp mellan varven, då hon är pensionerad sjuksköterska och sitter på kunskap som inte går att läsa sig till. Har också kombinerat vistelse i solen med att läsa om stroke, Parkinson och epilepsi.

Det vill säga att jag läser i boken, samtidigt som jag avundsjukt tittar på katten som slött ligger under solstolen och bara njuter ?

CSN och jag är verkligen i ofas kan man säga. I och med att jag har haft praktik i drygt två månader, har jag inte kunnat ta på mig något extrapass på förlossningen. Detta innebär att all inkomst jag får i maj, kommer från CSN. De har i sin tur tyckt att det är fiffigt att alla elever får mindre än hälften av vad de brukar få så här sista månaden på terminen. Det leder då till att jag inte har råd att betala alla mina räkningar, för att inte tala om att köpa mat och annat livsnödvändigt. Alla som har varit i ekonomiskt underläge vet att det tär på glädjen, det finns alltid lite i bakgrunden som en skugga som följer en var man än går. Jag kan köpa att jag inte kan åka på semester, shoppa kläder, gå på bio eller restaurang. Men att betala räkningar, handla mat och bensin är saker som livet gjort mig bortskämd med att alltid ha tillgång till. Är väl medveten om att min situation varken är unik eller särskilt allvarlig egentligen. Men utifrån den verklighet jag lever så gör den sig påmind alltför ofta på dagarna…