Till Ords

Välkommen till mitt mysiga mörker

Meny Stäng

40-års kalas, BB och jul

Oj oj oj, det har varit så himla mycket nu… Vi firade min mans födelsedag med att ha kalas för hela släkten. Vi hade gjort snittar och paj som tilltugg, sedan blev det två sorters tårta och bullar och kakor. En mycket trevligt tillställning ?

Vad gäller min utbildning, så har det varit bråda dagar. Förlossningspraktikens fyra veckor är gjorda. Otroligt intensiv period, där man ena dagen känner sig jättebra och andra dagen som att man inte kan någonting alls. Därför är det jätteskönt att få landa lite nu på BB-avdelning i tre veckor. Har hunnit göra min första vecka redan. Arbetet påminner mer om sjuksköterskejobbet, även om det är andra saker som ska göras och att man vårdar en hel familj. Så det blir lite att landa, allt går i ett lite lugnare tempo. Även om det är mycket nytt och att jag absolut inte känner mig helt trygg i allt som ska göras, så är det ändå lättare på något vis. Var väldigt nervös inför att ta blodprov på bebis, tänkte att det var mer eller mindre omöjligt. Men har hittills inte bommat en enda gång (peppar peppar). Fick dessutom ett så fint meddelande av min handledare sista kvällen på veckan ?

Som att det inte är nog med all praktik… Vi har också för en vecka sedan lämnat in vår projektplan till D-uppsatsen. Vi skriver två och två och eftersom jag och tjejen jag skriver med inte bor på samma ort, så får vi kommunicera via messenger och vi skriver i ett google dokument, så vi hela tiden ser vad den andre skriver i realtid. Inte ultimat, men det enda vi har att tillgå. Hursomhelst, vi fick ihop något i alla fall. Så nu hoppas vi bara att den blir godkänd. Men det tar inte slut här, jag har också skrivit ett eget arbete som ska redovisas på ett seminarium på onsdag. Det är ett arbete där vi ska skriva om ett verkligt patientfall, beskrivande det fysiologiska förloppet under förlossning. Puh!! Det är mycket att göra och oftast är man helt slut utav bara praktiken.

Julen då? Självklart har det pyntats och bakats. Min syster var upp och hälsade på till första advent och vi hjälptes åt med ”pepparkakshuset”, som i år blev en variant på Jesu födelse.

Färdigt!!

Katten ville hemskt gärna vara med och hjälpa till ?

Började för nästan ett år sedan sticka en tröja, men av någon anledning blev den bara lagd åt sidan… Nu har jag återupptagit stickningen och ska försöka att få den färdig. Bålen var redan klar och jag har precis börjat med ena ärmen, fick härligt sällskap när jag satte mig i soffan med stickning och ljudbok. Skön avkoppling!! ☺️